Lazer ile Anti-Ageing Tedavi
Lazer uygulamalarının hangi mekanizmayla yaşlanmayı önleyici ve kırışıklıkları giderici etki gösterdiğinin anlaşılması için öncelikle cildimizin nasıl yaşlandığının anlaşılması gerekir.
Cilt yaşlanması iki tiptir. Bunlardan biri ve yaşlanma sürecinde daha az payı olanı genetik faktörlerle belirlenen iç yaşlanma, diğeri ise çevresel faktörlerin belirlediği dış yaşlanmadır.
İç yaşlanma anne ve babamızdan bize geçen kalıtsal olarak belirlenmiş yaşlanmadır.Bu yaşlanma sürecini değiştirmek, yavaşlatmak mümkün değildir.
Dış yaşlanma ise cilde zarar veren dış faktörler nedeniyle oluşur. Bu faktörler normal yaşlanma sürecini hızlandıran güneş ışınları, sigara, alkol, kötü beslenme, madde bağımlılığı, bazı hastalıklar, hormonal bozukluklar ve stres gibi faktörlerdir. Dış yaşlanma bu faktörlerden korunma yoluyla engellenebilir ya da yavaşlatılabilir.
Cilt yaşlanmasının nasıl olduğuna gelince; derimiz 3 farklı tabakadan meydana gelmektedir. En üst tabaka olan üst derimizdeki yaşlı hücreler zamanla ölerek dökülürler. Yerlerine üst derinin daha alt katmanlarından gelen genç hücreler geçer. Bu olay periyodik olarak yenilenir. İşte cilt yaşlandıkça 1 ay gibi süren bu periyodik süreç uzar ve bu durum kendisini çizgilenme ve kırışıklıklar ile gösterir. Cilt daha pürüzlü, kuru ve kaba bir görünüm alır.
Daha altdaki deri tabakası ise cilde ihtiyacı olan tüm desteği sağlayan, cildi sıkı ve esnek tutan kollajen ve elastin proteinlerden meydana gelmektedir. Cilt yaşlandıkça bu proteinler azalır, deri sıkılığını ve esnekliğini kaybeder, dış zararlı faktörlere hassasiyeti artar.
En altda ise deri altı yağ dokusu bulunur. Yaşlandıkça yağ dokuda da azalma olur, ciltde sarkmalar meydana gelir, vücuttaki yağ dokusunun dağılımı bozulur.
Tüm bu olayların sonucunda yaşlanan ciltde incelme, renk değişiklikleri, kırışıklıklar, sarkmalar, lekelenmeler, kılcal damar çatlakları, kuruluk ve donuk görünüm izlenir
Kollejinin Yeniden Oluşumu
Lazerle cilt gençleştirme işlemleri 2 farklı lazer sistemi ile yapılmaktadır. Deri yüzeyinde yara oluşturan ablatif lazerler ve yara oluşturmayan non-ablatif lazerler.
Merkezimizde bu amaçla ciltde yara oluşturmadan etki gösteren, non-ablatif bir lazer olan Nd-YAG lazer kullanılmaktadır..Uygulamalarda derinin üst katmanları hasar görmez ve yara oluşumu gözlenmez. Lazer ışınları deri altı dokuları hedef alır.
Alt deri tabakasındaki kollajen demetler cildimizin destek yapılarıdır. Yaşlanma, güneş ışınlarının zararlı etkileri, sigara ve dengesiz beslenme gibi faktorler bu demetlerin hem miktar, hem de kalite olarak azalmasına ve kırışıklık oluşumuna neden olmaktadır.
Lazer ile cilt gençleştirme ve yenileme sistemi kollajen demetlerin sıkılaşmasına ve gerginleşmesine yol açacak şekilde bu demetlere ısı uygulaması esasına dayanır. Sonuçta 6-8 hafta içinde kollajen üreten hücreler olan fibroblastlar, cildin tazelenmesi için yeni kollajen üretmeye başlarlar. Böylece daha yeni ve taze bir üst deri oluşur. Cilt daha parlak, pürüzsüz ve sıkı hale gelir. Ciltteki tüm ince çizgiler ile kırışıklık giderilir. Yüzeysel sivilceler ve izleri de ortadan kalkar.
Bu işlem düzenli spor yapma ile vücudun forma girmesine benzer bir tedavidir. Formu korumak için nasıl düzenli spor yapmak gerekiyorsa ciltteki etkinin sürekli olması için de bu tedavilerin belirli aralıklar ile tekrarlanması gerekir.
İşlem Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Yüz, boyun, dekolte bölgesi ve el üzerlerine uygulanabilir.
Ağrılı Bir Uygulamamıdır?
Lazer ışınlarının deriye dokunuşu hafif bir elektriklenme şeklinde hissedilir.
İşlem Ne Kadar Sürer?
İşlem süresi uygulama yapılan bölgeye göre değişmekle birlikte 10-30 dk arasındadır.
Tedaviden Sonra Deride Ne Gibi Değişiklikler Gözlenir?
Kişiye göre değişen oranda kızarıklık olabilir. Yaklaşık 0,5-1 saatde kaybolur.
İşlemden hemen sonra kişi günlük yaşantısına devam edebilir.