Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu, vücutta doğal olarak bulunan ve su çekme kapasitesi yüksek olan hyaluronik asit bazlı dolgu maddelerinin, enjeksiyon yöntemi kullanılarak dudak bölgesine uygulanması işlemidir. Dudak dolgusu, daha dolgun, sağlıklı dudaklar görünmesini sağlayan tıbbi kozmetik bir uygulamadır.

Dudaklar bazı kişilerde yapı olarak zaten incedir veya ince olmayan kişilerde bile yaşlanma ile dudaklar hacim kaybeder ve incelir. Yaş ilerlemesi ile dudağı destekleyen kemik dokunun zayıflaması da dudakların görünümünü bozabilir.

Özellikle diş kayıpları, diş sorunları dudakların formunda incelmeye neden olabilir. Sigara içme gibi bazı alışkanlıklar dudakların üst ve alt kısmında ince dikey çizgilerin oluşmasına yol açar. Dudak köşeleri yaşlanma ile aşağı doğru kayar. Tüm bu değişiklikler dudakların görüntüsünde bozulmaya neden olarak kişinin daha yaşlı görünmesine neden olur. Dudak dolgusu uygulaması ile tüm bu olumsuz değişiklikler düzeltilebilir.

Dudak Dolgusu Hangi Maddeden Yapılır?

Enjekte edilebilir dermal dolgu maddesi olarak hyaluronik asit, dudak büyütme işleminde en yaygın kullanılan dolgu maddesidir. Dudak ve ağız çevresine enjekte edilebilecek birçok dermal dolgu maddesi vardır, ancak günümüzde en yaygın kullanılan dolgu maddeleri, hyalüronik asit içeren ürünlerdir. Hyaluronik asit vücutta bulunan doğal bir maddedir. Bu dolgu maddesi dudak dokusu ile uyumludur, kolay şekil verilebilir. Aynı zamanda gerektiği zaman eritilebilir olması da güvenilirliğini arttırmaktadır. Dudaklara uygulanan hyaluronik asit dolgu maddelerinin kalıcılığı 6 ile 12 aydır.

Dudak Dolgusunun Kullanım Amaçları

• Dudak şekillendirme,
• Dudak dolgunlaştırma,
• Dudak kenarlarında olan sarkmalarda,
• Dudak şekil bozukluklarında,
• Dudak üzerinde oluşan ince çizgilerde,
• Dudaklara hacim katarak, estetik oranlara uygun hale getirilmesinde,
• Dudak asimetrilerinde,
• Dudak kontörünü belirginleştirme işlemlerinde dudak dolgusu uygulaması kullanılmaktadır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudaklar ve dudakların çevresi hassas olduğu için dudak dolgusu işleminden önce anestezik bir krem ile işlemin ağrısız ve daha konforlu geçmesi sağlanır. Anestezik kremler uygulandıktan 15 dakika sonra etki etmeye başlar.

Dudak ve dudak çevresi anestezik krem ile uyuşturulduktan sonra dolgu maddesi ya çok ince uçlu iğne ile ya da doktorun tercihine göre kanül denilen ucu küt bir aparat ile dudak için gerekli alanlara enjekte edilir. Dudak dolgusu uygulaması yaklaşık 10 dakikalık kısa ve hızlı bir uygulamadır. Dudak dolgusu yapıldığı andan itibaren etki göstermeye başlar ve değişiklik hemen gözlemlenebilir.

Dudak Dolgusu Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dudak dolgusu uygulaması, alanında uzman doktorlar tarafından, profesyonel ve tıbbi ortamda yapılması gereken uygulamalardan biridir. Dudaklara iyi şekil vermek yüzün bütünlüğü ve yüz ifadesinin bozulmaması için önemlidir.

Dudaklara veya dudak çevresine fazla dolgu uygulamak yüzün doğal görünümü bozmakta ve yüz ifadesini değiştirmektedir. Üst dudağa yapılan fazla dolgu uygulaması dudağın ön tarafa doğru çıkarak ilerlemesine ve ördek dudak denilen şekilde görünmesine neden olur. Dudak dolgu uygulamalarında üst ve alt dudak kalınlıklarının iyi ayarlanması gereklidir. Üst dudak ve alt dudak arasındaki oran yaklaşık 1.6 civarındadır, yani alt dudak üst dudaktan biraz kalındır. Uygulama sırasında bu orana dikkat edilmelidir.

Dudak Dolgusu Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

• Dudak dolgusu işleminden sonra en az 2 saat herhangi bir şey yenmemeli veya içilmemelidir.
• Dudak dolgusu yapıldığı gün dudaklara ruj, parlatıcı veya herhangi bir ürün uygulanmamalıdır.
• Dudak dolgu işleminden sonra şişlik oluşabilir, iğneye bağlı morarma meydana gelebilir. Bu etkiler 2-3 gün içinde geriler.
• Dudak dolgusu uygulaması sonrasında ilk 1-2 gün buz uygulaması yapılabilir.
• Dudak dolgusu yapılırken ve yapıldıktan hemen sonra ödem giderici krem ya da jel kullanılarak masaj yapılması, dolgunun düzenli bir şekilde yayılmasını sağlayabilmektedir. Dolgu sonrasında sürekli masaj yapılması ve dolgu alanının ısıtılması ödemi arttırabileceğinden uygun değildir.
• Eğer dolgu sonrasında, dudakta asimetrik ve noktasal bir şişlik fark edilirse o bölgeye masaj yapılması önerilmektedir. Dudak dolgusu sonrası sertlik ortaya çıkması durumunda doktorun bu konuda bilgilendirmesi gereklidir. Kaliteli dolgu ürünleri kullanılıp doğru teknikle yapıldığında dudak dolgusu sonrası topaklanma ortaya çıkma olasılığı oldukça nadir görülen bir durum olmaktadır.
• Dudak dolgusu uygulaması sonrasında alkol tüketilmesi ödemin artmasına neden olabilir. Mümkün olduğunda işlem günü ve sonrasında 1 hafta kadar alkol tüketilmemelidir.
• Dudak dolgusu işlem gününde ve sonrasında 1 hafta kadar yüz bölgesinde kanlanmayı arttıracak sportif aktivitelerden ve sauna ile sıcak buhar uygulamalarından özellikle uzak durulması tavsiye edilmektedir.
• Bölgesel şişlik hali bazı kişilerde dudak yapısına ve uygulama yerine bağlı olarak yedi güne kadar uzayabilmektedir. Bu süreçte kapatıcı kullanılabilir. Yine de herhangi bir kapatıcı uygulamadan önce konu hakkında mutlaka uygulama yapan doktora danışmak yerinde olur. Uygulamadan 1 ya da 2 hafta sonra kontrol seansı oluşturulur ve gerekli görüldüğü taktirde kontrol esnasında dudak dolgusuna ufak rötuşlar yapılabilir.
• Uygulama hemen etkisini gösterse de çok fazla ince dudaklı olan kişilerde hemen bir anda dudakları kalınlaştırmak sorun olabilmektedir. Genelde bu tür dudak dolgusu uygulamalarında süreci 2 veya 3 seansa bölerek 6 ila 8 ayda dudaklar kademeli olarak kalınlaştırılmaktadır.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelere,
Aktif uçuk sorunu olanlara,
İltihabi deri sorunu olanlara,
Kullanılan malzemeye karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde uygulanmaz.

Websitemiz bilgilendirme amaçlıdır, rekabet ve reklam amacı içermez. Tanı ve tedavi için doktorunuza başvurunuz.
Hemen Ara
WhatsApp ile Hemen Ulaş!