Mezoterapi

Mezoterapi, doğal bitki ekstreleri, homeopatik ajanlar, ilaçlar, vitaminler, enzimler, hormonlar ve mikroskopik miktarlarda diğer biyoaktif maddelerin değişken karışımlarının intradermal enjeksiyonu ile yapılan bir tedavi yöntemidir. Hedefe yönelik ürünler cildin belli derinliklerine verilir. Mezoterapi İlk olarak 1952 yılında Fransız Dr. Michel Pistor tarafından tanımlanmıştır.
Mezoterapi selülit, alopesi (saç dökülmesi), cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavisi, cilt sıkılaştırma, lifting, cilt lekeleri, akne, vücut şekillendirme, bölgesel incelme ve skar tedavilerinde kullanılır.

Medikal estetik alanında yüz gençleştirme, lifting, sellülit tedavisi, zayıflama, bölgesel incelme ve saç dökülmesi gibi birçok problemde uzun zamandır kullanılmaktadır.

Mezoterapinin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

Yüz Bölgesinde, cildin yenilenmesi ve sarkmaların toparlanması, cilt lekelerinin giderilmesi, akne tedavisi amacıyla kullanılmaktadır. Cildin ihtiyacı olan kollajenin yapılmasında etkili olan mineral ve vitaminlerin cilde enjeksiyonu ile canlı bir görünüme kavuşmak mümkündür.

Bölgesel incelme ve zayıflamada kullanılan mezoterapi teknik olarak dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde, çok ince iğnelerle cilt altına verilmesi şeklinde uygulanır. Problemli alanda kan akımının ve lenfatik dolaşımın düzenlenmesiyle,yağ depoları çözülür, yağ hücreleri yağlarını yakmaya başlar ve sertleşmiş bağ dokusu iyileşir.Mezoterapi yöntemiyle cilt altına enjekte edilen ilaçlar portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan sert fibröz bağların kopmasını sağlayarak sorunlu bölgeyi iyileştirir.

Göz çevresinde, mezoterapi yöntemiyle göz altı morluk, halkalanma ve torbalarının, göz çevresi kırışıklıklarının da tedavisi mümkündür.

Saç dökülmesinde de mezoterapi kullanılmaktadır. Saç mezoterapisi, androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi), alopesi areata (bölgesel saç dökülmesi) ve telogen effluvium (tepkisel saç dökülmesi) gibi birçok saç hastalığında kullanılabilir. Bu uygulamada dolaşım düzenleyici ve saç köklerini besleyici ilaçlar direkt olarak saçlı deriye enjekte edilir. Amaç yeni saçların çıkması ve varolan saçların kalitesinin artırılmasıdır.

Mezoterapi Uygulamaları Ağrılı mıdır?

Uygulamalar çok ince uçlu özel iğnelerle yapılmaktadır.Öncesinde ağrı kesici kremlerin uygulanması hasta konforunu arttırır.

İşlem Sonrasında Ciltde Ne Tür Değişiklikler Olur?

Ortalama 1 saatde geçen bir kızarıklık dışında değişiklik gözlenmez. Hasta normal günlük yaşantısına hemen dönebilir.

Uygulamalar Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Uygulamalar seanslar halinde olmaktadır. Seans aralıkları ve tedavi protokolleri uygulama yapılan alana göre değişir (Yüz ve saçlı deri, gövde, göz altı gibi). Aralar genellikle 1 hafta-1 ay arasıdır.

En çok tavsiye edilen dermatolojik tedavi ve medikal estetik için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.
Hemen Ara
WhatsApp ile Hemen Ulaş!